Parkeerdata

Niet naar je bestemming rijden, maar naar een vrije parkeerplaats in de buurt. En dan bij voorkeur een die gereserveerd kan worden, zodat er bij aankomst gegarandeerd een plek beschikbaar is. Dat is efficiƫnt. Om dat mogelijk te maken is kwalitatief goede data nodig over onder meer de locatie, het tarief, de openingstijden, eventuele hoogtebeperkingen bij het inrijden en de actuele beschikbaarheid van de parkeerplek. Deze data wordt steeds belangrijker voor reis- en navigatie-apps die automobilisten parkeerinformatie bieden, maar bijvoorbeeld ook voor het betalen van parkeerkosten.

Parkeren: het liefst denk je er zo min mogelijk over na en vind je gelijk een plek bij jouw bestemming. Om dat mogelijk te maken is goede data nodig. Want iedere app is zo sterk en betrouwbaar als de data waar hij gebruik van maakt. Daarom is het belangrijk om naast de statische parkeer informatie ook dynamische informatie beschikbaar te maken.

Deze website biedt informatie over up-to-date parkeerdata van publiek toegankelijke parkeerfaciliteiten in Nederland, bedoeld voor gemeenten, parkeerexploitanten en data-afnemers, zoals navigatiediensten en aanbieders van deelmobiliteit.