Parkeren Plus

SHPV werkt in opdracht van gemeenten aan een digitaal parkeerrecht gehandicaptenparkeerkaart om daarmee dienstverlening en handhaving voor gemeenten en gebruikers te optimaliseren.

Gebruikers van de gehandicaptenparkeerkaart (GPK) hebben nu vaak nog een papieren kaart die alleen in een gemeente geldig is. Als men in een andere gemeente wil parkeren is het onduidelijk welke regels daar gelden. Gebruikers willen graag inzicht in de regels die regels en hun parkeerkaart in alle gemeenten kunnen gebruiken.

Gemeenten hebben nu vaak hun eigen regeling en door de opkomst van controle met scanauto’s die de papieren GPK lang niet altijd kunnen lezen, neemt het aantal onterechte bekeuringen toe. Dit leidt tot ergernis en administratief gedoe bij gebruikers en gemeenten.

Het project Digitaal parkeerrecht GPK wil deze problemen oplossen. Ook moet een digitaal parkeerrecht GPK helpen bij het tegengaan van fraude. Daarvoor is het nodig dat er een landelijk inzichtelijk, digitaal systeem komt. Dat een digitaal parkeerrecht GPK de papieren kaart vervangt en de gebruiker, via een app, inzicht krijgt in alle regels maar ook overal gemakkelijk kan parkeren en dat alle gemeenten zich daarbij aansluiten door hun voorwaarden op elkaar af te stemmen.

SHPV werkt in dit project samen circa 30 gemeenten die SHPV hebben gevraagd om een landelijke oplossing te bedenken. Het project vordert goed, maar er is nog veel te doen.

Via de SHPV website kunt u steeds de laatste ontwikkelingen van dit project volgen. Ook worden zo snel mogelijk gemeenten betrokken die nog niet aan dit project meedoen, maar wel gehandicaptenparkeerkaarten uitgeven.

Lees hier onze nieuwsbrief over Parkeren Plus december 2023

Lees hier onze nieuwsbrief over Parkeren Plus van juni 2023

Lees hier onze nieuwsbrief over Parkeren Plus van maart 2023

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via info@shpv.nl.