Jeroen Bruijns nieuwe voorzitter SHPV

6 april 2023

De Bredase wethouder Jeroen Bruijns (33) is de nieuwe voorzitter van SHPV. Jeroen neemt het stokje over van Frans Backhuijs. Op 29 april was de laatste vergadering van het bestuur onder zijn leiding en op 9 mei neemt hij afscheid als burgemeester van Nieuwegein. Frans Backhuijs was de afgelopen ruim 7 jaar voorzitter van het bestuur. De bijdrage die hij leverde aan de groei naar een stabiele en stevige organisatie is van grote betekenis geweest.
De kersverse voorzitter Jeroen Bruijns: “Parkeren is een onderwerp dat enorm leeft. De openbare ruime is schaars, zeker in steden. Het aantal auto’s neemt nog steeds toe terwijl we ook groen en goed bereikbaar willen zijn. Om de gemeenten leefbaar te houden, moet we daarom blijven samenwerken aan digitalisering, innovaties en duurzame oplossingen.”

Naast Jeroen Bruijns, bestaat het bestuur van SHPV nu uit Arjen Maathuis, wethouder Almelo (die eveneens nieuw is in het bestuur), Bennie Rusken, directeur parkeren Amsterdam, Joost van Maaren, manager parkeervoorzieningen Rotterdam en Jan Kant, regievoerder parkeren in Alkmaar.

Wethouder Jeroen Bruijns