Kennisbijeenkomst Aan de slag met Parkeerdata!

Kennisbijeenkomst Aan de slag met Parkeerdata! 11 mei 2022

De kennisbijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden.

Een korte terugblik treft u hier aan.

 


Op 30 juni organiseert het SHPV de  kennisbijeenkomst Aan de slag met Parkeerdata! Een interactieve en gezellige dag met afsluitend een borrel.

Wij nemen u mee op een reis langs het praktisch gebruik van parkeerdata in de vorm van lezingen, rondetafelgesprek en workshops. Patrick ten Broeke van Oracle, verantwoordelijk voor data-analyse van o.a. het Red Bull Racing team, zal uw key note speaker zijn. Aan de hand van voorbeelden neemt hij ons mee in de wereld van data. In het middagdeel volgt u in een kleinere setting workshops met onderwerpen als de inzet van scanauto’s en het aanmaken van een eigen parkeermonitor.

Deelname is gratis inclusief lunch en borrel. De bijeenkomst vindt plaats in het prachtige en futuristische Evoluon te Eindhoven.

Registratie van uw aanwezigheid en keuze voor de workshops treft u hier aan.

Dagprogramma

10.00 – 10.10 uur: Opening door dagvoorzitter Dirk-Jan de Haan

10.10 – 10.30 uur: Landelijk actieprogramma parkeren door Martin Andriessen

10.30 – 11.15 uur: Data in de wereld van de Formule 1/team Red Bull Racing

11.15 – 11.45 uur: Wat is winst van datagebruik voor de gemeente Eindhoven?

11.45 – 12.15 uur: Ronde tafel (Vragen en discussie)

Lunch

13.15 – 14.00 uur: Workshopronde 1 (keuze uit 5 workshops)

14.30 – 15.30 uur: Workshopronde 2 (keuze uit 5 workshops)

16.00 – 18.00 uur: Afsluiting en netwerkborrel

Workshops

Workshop1. Informatiegestuurd handhaven met de scanauto

De gemeente Tilburg maakt al bijna drie jaar gebruik van een scanauto voor de handhaving op betaald parkeren. In die jaren is de stad uitgegroeid tot landelijke koploper in het aantal scans per dag. Hoe doet Tilburg dat? En welke rol speelt data in het aansturen van de scanauto? Wouter Steenstra van Monit Data geeft een toelichting tijdens deze workshop.

Workshop 2. Masterclass Socrata

De hoeveelheid historische data in het NPR groeit erg hard. Nuttig om rapportages en analyses mee uit te voeren. De hoeveelheid data vraagt om een snel en betrouwbaar hulpmiddel om de data te gebruiken. SHPV en RDW zijn zover dat ze Socrata kunnen aanbieden. In de Masterclass zal Henk Oonk van RDW de ins en outs van deze tool laten zien en uitleggen welke mogelijkheden u heeft om informatie op maat te maken. Informatie die gebruikt kan worden voor managementrapportages of beleidsontwikkeling.

Workshop 3. De digitalisering van de parkeerplaatsen

De digitale handhaving vraagt om een gedetailleerde geo-kaart van de stad. Met deze kaart wordt het mogelijk om het verschil te maken tussen een “nahefffing” en een “Wet Mulder boete” Hoe kom je tot deze gedetailleerde kaart? Emil Otte van de gemeente Utrecht vertelt over dit proces. Wat heeft hij geleerd en welke tips heeft hij voor het maken van deze kaart. En welke mogelijkheden zijn er om gebruik te maken van de Basiskaart Grootschalige Topografie (BGT)?

Workshop 4. Het Landelijke Actieprogramma

Bij de opening van het seminar bent u meegenomen in het Landelijke Actieprogramma Parkeren en Verblijven. Wat moet er volgens u in dat actieprogramma komen en welke resultaten verwacht u van de samenwerking. In deze workshop krijgt u de kans om actief mee te denken en te discussiëren over de richting van de het Actieprogramma.

Workshop 5. Landelijke data top 15; ook relevant voor mij?

Volgend uit de Europese ITS richtlijn zijn landelijk 15 data items op het gebied van mobiliteit aangewezen die in 2023 als open data beschikbaar moeten komen. Hier ligt een forse opgave voor gemeenten. Regionale Data Teams (RDT’s) helpen hierbij.

In deze workshop wordt de rol van de RDT’s toegelicht en laten ze zien waar ze staan.

Wilt u aanwezig zijn bij deze interessante dag? Meld u zich hier aan.

De kennisbijeenkomst is onderdeel van de samenwerking van CROW, GNMI, SHPV en Vexpan die samen het initiatief hebben genomen voor het Landelijke Actieprogramma Parkeren en Verblijven 2023.