Missie en visie

In steeds meer steden kunnen parkeerders hun parkeerbelasting betalen via telefoon, sms of internet. Het aantal bedrijven dat deze elektronische betaalservice aanbiedt (de zogenaamde providers) groeit. Evenals het aantal diensten dat deze providers gezamenlijk aanbieden en de variatie in tarieven.

Om de diensten op parkeerlocaties te kunnen aanbieden moeten providers contracten afsluiten met gemeentelijke en commerciƫle parkeerbedrijven. Ook parkeerbedrijven zijn er in soorten en maten. Elk bedrijf heeft eigen gebiedsindelingen, regelingen, vergunningsregelingen en tariefstructuren.

Het SHPV wil op deze gevarieerde parkeermarkt met vele spelers de helpende hand bieden. Het biedt daartoe een landelijke voorziening voor het vastleggen en ontsluiten van parkeer- en verblijfsrechten. In eerste instantie richt het SHPV zich vooral op de dienstverlening aan gemeenten. Met als doel om voor deze gemeenten de uitvoering van het parkeerbeleid efficiƫnter, effectiever en publieksvriendelijker te kunnen inrichten.

Vergelijkbare omstandigheden, veel variatie in aanbod en vraag en veel actieve spelers zijn bekend uit andere sectoren. Daar is de oplossing gevonden in onafhankelijke organisaties (clearing houses) die zorgen voor de afhandeling van de onderlinge gegevensuitwisseling. Het Servicehuis is een vergelijkbare oplossing om de toenemende complexiteit in de parkeerketen beheersbaar te houden.

 

Meer weten?

Het secretariaat staat op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Bel: 06 - 2012 7854

© 2018 SHPV - alle rechten voorbehouden

Ontwerp & realisatie door Enof.nl