SHPV voor providers

Voor de serviceproviders belparkeren betekent het SHPV een administratieve lastenverlichting. Door de efficiëntere manier van werken is het aanschaffen van parkeerrechten via het SHPV goedkoper. De voordelen op een rijtje: u krijgt in één keer toegang tot het complete verzorgingsgebied van de aangesloten gemeenten en parkeerbedrijven. Wanneer veel gemeenten aansluiten, kan dit betekenen dat u in één keer vrijwel landelijke dekking krijgt voor uw dienstverlening.

Het SHPV betekent een aanzienlijke vermindering van administratieve lasten. U hoeft niet langer met allerlei afzonderlijke partijen contracten te sluiten en u hoeft ook niet langer op de hoogte te zijn van de verschillende verordeningen en regelingen die gelden. Ook verzorgt het SHPV de operationele afhandeling van de financiële transacties. U kunt uw opdrachten voor het aanschaffen van parkeerrechten op één centraal punt aanleveren.

Ontwikkelingsgerichte tarifering

Het SHPV stimuleert belparkeren. De tarifering is erop gericht om bestaande en nieuwe providers de ruimte te geven om hun diensten te ontwikkelen.

Voor de dienstverlening van het Servicehuis en het gebruik van het NPR betaalt u aansluitkosten van € 15.000 per jaar. (vanaf 2018 € 12.500,-).
In 2017 bestaat nog wel voor providers de mogelijkheid € 3.000 excl. BTW aansluitkosten te betalen waarbij provider geen betalingskorting ontvangt. Deze mogelijkheid stopt m.i.v. 1-1-2018.

Tegenover die aansluitkosten staat een betalingskorting wanneer u binnen 30 dagen de factuur betaalt over de verschuldigde parkeergelden. De betalingskorting is 1,75%. (vanaf 2018 t/m 2021 1,5%)

Reeds aangesloten providers bij het SHPV:

 1. Parkmobile: www.parkmobile.nl
 2. Yellowbrick: www.yellowbrick.nl/shpv
 3. SMSParking: www.smsparking.nl
 4. MyOrder: www.myorder.nl
 5. Sunhill: www.3377.nl
 6. MKB Brandstof: www.mkb-brandstof.nl
 7. Parksen: www.parksen.com
 8. GoSparc: www.gosparc.com
 9. Ease2pay: www.ease2pay.nl
 10. ParkD: www.parkdapp.nl 
 11. Q-Park: www.q-park.nl
 12. ULU: www.driveulu.com 
 13. Easypark: www.easyparkgroup.com

Bij het SHPV zijn de volgende aanbieders bekend die diensten aanbieden via een bij ons aangesloten provider. 

14.   ANWB parkeren (aangesloten via Yellowbrick)  www.anwb.nl 
15.   Multi Tank Card (aangesloten via Yellowbrick)   www.mtc.nl
16.   Parkline (aangesloten via ParkMobile)              www.parkline.nl
17.   Stadsparkeren (aangesloten via ParkMobile)    www.stadsparkeren.nl

 

Klik hier voor een kostenvergelijking van de deelnemende providers.

 Klik hier voor de abonnementskosten en betalingskorting  2018

Wat is SHPV?

Het SHPV is een landelijke voorziening voor het vastleggen en ontsluiten van parkeer- en verblijfsrechten. Het SHPV verzorgt voor zijn deelnemers de registratie van de parkeerrechten op kenteken, de afhandeling van transacties en het afsluiten van contracten. Het ondersteunt daarmee gemeenten bij de uitvoering van hun parkeerbeleid

© 2018 SHPV - alle rechten voorbehouden

Ontwerp & realisatie door Enof.nl