SHPV voor parkeerders

 

Het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten is een instrument waarmee gemeenten digitaal parkeren mogelijk kunnen maken.

U als parkeerder heeft dus niet rechtstreeks met het Servicehuis te maken. Maar het SHPV levert u wel voordelen op.

Digitaal parkeren komt in steeds meer gemeenten voor. Via een parkeerautomaat of uw eigen telefoon geeft u uw parkeerplaats, uw kenteken en de begintijd door. Als u wegrijdt, geeft u de eindtijd van de parkeersessie door. U betaalt alleen voor werkelijk gemaakte parkeerminuten. Goedkoper, maar ook makkelijker. Geen gedoe met gepast geld, onvoldoende saldo op de pinpas of creditcards die weigeren. U moet hiervoor wel een abonnement hebben bij een serviceprovider.

Daarnaast maakt het SHPV ontwikkelingen mogelijk, zoals het slim navigeren naar de dichtstbijzijnde beschikbare parkeerplaats via uw routeplanner of navigatieapparatuur.

        

 

 

             

 

 

Wat is SHPV?

Het SHPV is een landelijke voorziening voor het vastleggen en ontsluiten van parkeer- en verblijfsrechten. Het SHPV verzorgt voor zijn deelnemers de registratie van de parkeerrechten op kenteken, de afhandeling van transacties en het afsluiten van contracten. Het ondersteunt daarmee gemeenten bij de uitvoering van hun parkeerbeleid

© 2018 SHPV - alle rechten voorbehouden

Ontwerp & realisatie door Enof.nl